Infrastruktúra
 

Merrefelé kell sétálni, hogy Érdről a "Szecsuáni Őserdőben" találjuk magunkat? Mi inspirálta az Érdi Városliget varázslatos növényvilágát? Rácz István, kertészmérnök és dendrológussal, és Debreczeny Zsolt professzorral beszélgettünk, akik együtt álmodták meg városunk e zöld pontját. Szakmai pályafutásuk során számos expedíción vettek részt...

Miközben a ligetben még zajlanak a tereprendezési munkálatok, Rácz István, kertészmérnök és dendrológus újabb érdekességeket mesélt nekünk a városligeti Papi Földek megújulásáról. Városligeti Vagányságok különkiadásunkban ezúttal az Indián Szigetről olvashatnak a kedves érdeklődők.

Érd épül! Hamarosan befejeződik a fő közlekedési utak felújítása a városban az Érdi Modern Városok Program keretében egy szebb, élhetőbb, zöldebb, lakó- és munkakörnyezet megteremtéséért.

Tudtad? Vidáman zöldülő, épülő Városligetünk megannyi kincset rejt magában... Íme néhány izgalmas érdekesség, melyeket a Papi Földek megújulásának kivitelezője, a Nemzetközi Dendrológiai Alapítvány képviselője, kertészmérnök, dendrológus mesélt nekünk: Rácz Istvánnal beszélgettünk.

Bár a városligeti záportározó területére a munkálatok alatt is be lehet jutni, felhívjuk figyelmüket, hogy ettől függetlenül építési területről van szó. Kérjük, amennyiben itt tartózkodnak, legyenek körültekintőek, hiszen a talaj még egyenetlen és nagyméretű munkagépek is folyamatosan dolgoznak a területen.

Az Európai Parlamenti választás tétjéről, a város további fejlesztéseiről és egy lakossági levélről is beszámolt szerdai sajtótájékoztatóján T. Mészáros András. A polgármester az útépítések munkálatainak jelenlegi állásáról és a várható útlezárásokról is beszélt, írja az Érd Most.