Intézményfejlesztés
 

Érd folyamatosan azon dolgozik, hogy még több korosztály számára váljon élhető és modern várossá. A diákok hamarosan még több szakma közül választhatnak, míg az idősek otthonában élők mindennapjai kényelmesebbé válnak a fejlesztéseknek köszönhetően.

A nagyságrendileg több és még színvonalasabb oktatási intézmények nem csak a boldog, kiegyensúlyozott gyermekkort támogatják, nem csupán új munkahelyeket termetnek, a város értékét is növelik.

Mára nem kell naponta órákat tölteni a dugóban ülve, az önkormányzat folyamatosan dolgozik azon, hogy a helyiek számára még élhetőbb várost teremtsen, ahol kiváló oktatási intézmények várják a lakosokat. Járulékos jó, hogy az intézmények munkahely lehetőséget is kínálnak.

Hazánk mindig is szép eredményekkel állhatott a világ legjelentősebb sporteseményeinek dobogóin. Gondoljunk csak a 2016-os Rioi Olimpiára, azokra a pillanatokra. Négyévente egyszer megmutatjuk a világnak: milyen jó sportolóink vannak. Érd most egy nagy lépést tesz a profi utánpótlás érdekében.

Érden az átlagéletkor 35-37 év. Ennek oka, hogy alapvetően sok óvodás, iskolás és középiskolás gyermek él a városban. Ezért az önkormányzat számára különösen fontos, hogy az itt élő fiatalok részére optimális körülményeket és oktatásügyi intézményeket létesítsen.